Ana Sayfa
Bölüm Başkanından

Bölüm Başkanından

Sevgili Öğrenciler,

Hemşirelik bilimsel bilgiyi temel alan ve sanata dayalı profesyonel bakım veren uygulamalı bir sağlık disiplini. Disiplin, sağlık hizmeti sunumunda kanun, yasa ve yönetmeliklerl kendisine tanımlamış ve merkezine “insan” ‘ı alarak, holistik ve hümanistik felsefi bakış açısı ile hizmet sunmaktadır. Hizmetini bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyumlu, etik kurallara ve değerlerini temel alarak kanıta dayalı gerçekleştirmektedir.

Bilgi ve teknolojinin hızla değiştiği günümüzde, gelişen teknoloji, bilim ve toplumsal beklentilere paralel olarak sağlık hizmetlerinin sunumu da değişmektedir. Bu değişimlere rağmen hemşireliğin varlık nedeni olan “Bakım”  ihtiyacı ve hizmetin sunumunda ki “Alturistik değerler”’i korumaya devam etmektedir. Değişimler ile beraber lisans düzeyinde eğitim veren biz eğitimciler geleceğin hemşirelerini yetiştirme konusunda daha büyük sorumluluklar üstlenmiş bulunmaktayız. Bu açıdan hemşirelik eğitimini, alanında uzmanlaşmış, deneyimli, donanımlı, ulusal ve uluslararası alanda bilim yönüyle, mesleki liderlik vasfında başarılı bir akademik kadroya sahip olarak sunmaktayız.

Üniversitemiz hemşirelik eğitimine 1997 yılında Sağlık Yüksekokulu olarak lisans düzeyinde başlamış, 2016 tarihinden itibaren Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak akademik faaliyetlerine devam etmektedir. Hemşirelik bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim programları yürütülmektedir. Bu köklü eğitim kurumumuz, hemşirelik eğitimindeki liderliğini 2017 yılında Hemşirelikte Kalite ve Akreditasyon (HEPDAK) tarafından akredite edilerek taçlandırmıştır.

Eğitim müfredatında yarı yarıya teorik ve mesleki uygulamalı derslerden oluşan hemşirelik sonrası, kamu ve özel sağlık kuruluşları gibi geniş çalışma istihdam alanları, çeşitli branşlarda akademik kariyer olanakları bulunması nedeniyle öncelikli olarak tercih edilmektedir. Amaçlarımızın ortak olduğu bölümümüzde buluşmak dileğiyle siz değerli öğrencilerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

                                                                  Doç. Dr. Özlem DOĞU

                                                                 Hemşirelik Bölümü Başkanı